Hvad er Excellence Modellen?

Nyt syn på lederskabets A B C 

Se din virksomhed med nye øjne.
Tag ‘Excellence Brillerne’ på og lær din ABC i strategisk ledelse.

Når du anvender Excellence Brillerne til strategisk afklaring og eksekvering, får du ved selvsyn et klart billede af organisationens ydeevne og potentiale, set gennem glas, der er slebet til af praktiske erfaringer fra de bedste virksomheder i Europa. Excellence Brillerne giver dig indsigt, stiller nye skarpe spørgsmål og giver anledning til nye svar ved at stille skarpt på din virksomhed i forhold til:

A. RETNING
B. EKSEKVERING
C. RESULTATER

Jeres erkendelser kommer til at leve i og påvirke kulturen positivt fremadrettet, synligt og til gavn for til strategiformulering – og implementering og til løbende forbedring af organisationens performance. I bliver bedre i stand til at kunne håndtere jeres tværorganisatoriske indsatser og føre tilsyn med jeres indsatser i aktuelle krav til mening, etik, værdiskabende bæredygtighed og den innovative muskel i organisationen.


Hvem har opfundet Excellence til klarsyn?

For at forstå filosofien bag Excellence Modellen, skal det nævnes, at den blev skabt af ledere fra betydningsfulde europæiske virksomheder som svar på en stigende konkurrence i 80’ernes Europa. En konkurrence, der blot er taget til i stormstyrke siden da. Initiativet bag Excellence har levet i EFQM i over 25 år, der er samlingspunktet for et europæisk partnerskab, og som er med til at skabe mere effektive og konkurrencedygtige virksomheder i Europa. EFQM Excellence Modellen bliver løbende opdateret, hvilket betyder, at Excellence Brillerne bliver slebet og pudset hvert 3-5 år for at kunne stille skarpt på de aktuelle udfordringer. Den seneste version har taget ved lære af, at de fleste organisationer oplever, at deres evne til at levere optimalt i nuet og samtidig kunne udføre en effektiv transformation, er en disciplin, der kalder på en dygtig governance og et kulturelt lederskab, der optimerer organisationens nuværende og fremtidige præstationsevne.
Når man derfor beslutter sig for at anvende Excellence Modellen, er det, fordi man vil blive markant bedre og i nogle tilfælde markant anderledes. Man er forberedt på at tage det seje træk for i sidste ende at kunne stå på sejrsskamlen med fremragende resultater som bevis på, at man kan sin ABC i strategisk ledelse og kulturelt lederskab.